السلام عليكم ورحمة الله وبركاته جايبالكو اكله اسكندرانيه يمممممممممممم كلنا عارفين الاكل الاسكندراني بيبقي طعمه عامل ازاي
سمك بورى مشوى بسر الخلطه الاسكندرانى
الخلطــــــــــــــــــــــــــة
ثوم مفروم
طماطم مفرومه ناعم
فلفل اخضر
فلفل شطه
توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق
ملعقتين زيت
خل
عصير ليمون ومبشور الليمون
رده (( نخاله))
الطريقـــــــــة
يخلط الثوم مع الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخل والطماطم تؤخذ نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فى الثلاجه لمده نصف ساعه او ساعه
ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق
ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا
وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته لا تنسوا الردود بالتوفيق