السلام عليكم ورحمة الله وبركاتوا جايبالكوا النهارده اكله انما ايه اكله مصريه علي حق لازم اي صبيه ما تكون شاطره بالكمبيوتر وبس لازم تكون كمان شاطره بالبيت جايبالكوا اكلة (الملوخيه)
اولا المقادير الاول نعمل الشربه المكونات (ملعقه صغيره ملح)_(ربع ملعقه صغيره فلفل)_(فصين مستكه وفصين حبهان).
الطريقه.(تغلي الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره
ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه .
ثانيا.(مكونات الملوخيه).ملوخيه خضره .. يعنى طازجة
نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه
6فصوص ثوم.
الطريقه.(تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة ) تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة
تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله
تضاف الملوخية بعد تخريطها
ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه.ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )
طريقة عمل التقلية:بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح
وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه
بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه
وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة ....
ملحوظه مهمه جداجدا .. أهم من الأولانية.لا تقومى بتغطيه الملوخيه اتركيها حتى تبرد وبعدين غطيها او فضى فى الاطباق على طول
ولو بتطبخى بدرى ييبقى لما يجى ميعاد الأكل ابقى سخنيها لكن متغطهاش اول ما تطبخيها عشان مترقدش فى الحله وتبوظ
اتركيها مكشوفه لا تنسى ولما تبرد غطيها .
خلصت الاكله وبالهناء والشفاء .اتمني ما تشوفوا الاكله وبس تعملوها وتقولولي طلعت معاكوا ازاي .بتمني اني اشوف تعليقاتكوا .بالتوفيق